fbpx

Com a part del projecte “Vallès Industrial”, ESDi rehabilitarà naus de l’escola per crear hub d’innovació i Smart Design

Com a part del projecte “Vallès Industrial”, ESDi rehabilitarà naus de l’escola per crear hub d’innovació i Smart Design

“Tecnodisseny”. Aquesta serà la clau d’un nou hub de talent, innovació i smart design que es desenvoluparà en les naus al costat del campus Sabadell de ESDi, que seran rehabilitades com un dels pilars del projecte d’inversió europea “Vallès Industrial: innovació i disseny de la indústria europea”.

 

La rehabilitació, que finalitzarà la seva primera fase a la fi de l’any 2020, estarà orientada, sobretot, als usos industrials, i implicarà un entorn de 2.500 metres quadrats per a l’intercanvi de coneixement entre el sector acadèmic, l’industrial i l’emprenedor, amb espais de coworking i experimentació per a empreses emergents i derivades. En una segona fase, en tant, es desenvoluparà un projecte de co-living a una altra àrea de l’edifici.

 

Dirigit a estudiants, professors, empreses, equips de recerca i ciutadans, el hub integrarà Labs i espais oberts per al desenvolupament d’oportunitats de mercat a partir de la metodologia de Design Thinking. També s’apuntarà al disseny de prototips, producció digital i robòtica per promoure la innovació a nivell industrial i aconseguir convertir els productes de les empreses en Smart Products. El desenvolupament d’anàlisi i estratègies a nivell d’experiència d’usuari, comportament del consumidor i usabilitat també formen part del projecte, que buscarà tornar-se centre referent del Smart Design tant a nivell local com a internacional.

 

A nivell empresarial, el hub també buscarà ser un punt de trobada entre l’ecosistema universitari i l’empresarial per a la integració entre la ideació, el disseny i el negoci. A més d’una forta èmfasi en la potenciació de start-ups i talent creatiu, i en la difusió de expertise, s’impulsarà la creació de spin-offs promogudes des de la universitat.

 

El projecte de reindustrialització del Vallès, cofinançat pel Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, forma part de les propostes en el marc de RIS3CAT, el vessant català del programa de Research and Innovation Smart Specialization Strategy de la Comissió Europea (RIS3). L’ecosistema d’innovació a nivell d’innovació, competitivitat i especialització compta amb la participació dels ajuntaments de Sabadell, Castellar, Sant Quirze i Barberà, així com de la Corporació Sanitària Parc Taulí i la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

“Hem de crear les condicions entre empreses, universitats, administració i ciutadania per fer del Vallès un territori més competitiu i aprofitar les nostres oportunitats”, va sostenir l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, en la presentació del projecte. “Amb aquest projecte tenim el repte i la il·lusió de posicionar al Vallès com a impulsor especialitzat de la innovació i el disseny en els sistemes industrials, amb la creació de les condicions òptimes per a un ecosistema i ambient cohesionat per a la indústria, la universitat, la salut i l’administració”, va agregar davant la premsa.X