Candela Rodríguez presenta el seu TFM al Sónar+D 2024

Candela Rodríguez presenta el seu TFM al Sónar+D 2024

Vuelve un any més al Sónar, el festival que millor reflecteix l’evolució de la música i la cultura digital i electrònica. Any tras any, transforma Barcelona en l’epicentre de la música, l’art de vanguardia i reúne a artistes i professionals de tot el món atraïts per la innovació en continguts i formats.

Dentro del mateix festival està el Sónar+D, una plataforma per a la col·laboració, l’experimentació i l’exploració de les últimes tendències digitals. Amb un programa d’instal·lacions, tallers i exposicions, l’ESDI presenta un projecte en el Project Area de Sonar+D de la mano de Candela Rodríguez, alumni del Màster Universitari en Comisariat d’Art Digital.

El projecte, “Mi cuerpo digital: creació i extensió d’identitats a través de l’art digital”, és el resultat del seu Treball de Fin de Màster. Mostra un anàlisi, creació i exploració artística sobre les capacitats de les identitats digitals, reflexionant sobre les identitats pròpies com les ajenas, i generant un arxiu digital com a proposta artística d’experimentació.

Podeis visitar la web del projecte aquí.

En l’estudi de les identitats digitals, examineu el procés de construcció i presentació d’un mateix en entorns digitals, tenint en compte aspectes com la privacitat, l’autenticitat i l’autorepresentación en línia. A més, s’analitza la interacció amb altres entitats, destacant la importància de l’empatia i el respecte en l’exploració de les experiències digitals de terceres persones.

La creació de peces artístiques constitueix una part integral del projecte, explorant com les manifestacions pròpies poden capturar i expressar la complejitat de les identitats digitals. Aquestes obres d’art s’emmagatzemen en un arxiu digital, proporcionant un registre de l’exploració i les reflexions sobre les identitats a l’entorn digital.

El festival se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de juny de 2024, amb tres dies i dues nits de música, creativitat i tecnologia a Fira Montjuïc i Fira Gran Via.