The Create Lab x ConceptD

Darrere de cada peça o producte de disseny, les tendències de color són una part important del procés creatiu dels dissenyadors, al oferir-los una pinzellada dels gustos i les necessitats del públic amb una mirada cap al futur. Com a institució que busca promoure la investigació en disseny, l'ESDi va crear un laboratori de recerca dedicat a la definició de tendències de color futures que s'apliquen en diferents àmbits del disseny: ESDiColor_LAB.

De forma bianual, ESDiColor_LAB té la possibilitat de compartir les seves propostes cromàtiques en un marc global gràcies a la seva participació en el Congrés Internacional Intercolor, una plataforma d'investigació que es dedica a dissenyar les cartes de colors de referència per a la indústria tèxtil, de la moda i del disseny de producte. ESDiColor_LAB és el representant espanyol en Intercolor, i destaca per ser l'única organització provinent del món acadèmic.

Complementant la perspectiva de les altres empreses i associacions de països europeus, asiàtics i americans que constitueixen l'equip de treball, ESDiColor_LAB realitza una aportació conceptual que parteix de la sociologia.

Les nostres propostes de tendències

CONTROVERSY, proposta d'ESDiColor_LAB's per Intercolor SS24. Produced with ConceptD.

Team: Laura Araujo, Pablo Córdoba, Claudia Fernández, Ivet Jardí, Christian Lázaro, Anna March, Quim Rives, Anna Rodríguez, Ester Rodríguez, María Romero, Josep Rossell, Dra. Encarna Ruiz, Mikki Schindler, Elena Vicente. In collaboration with: Maica Espada, Encarni Espejo, Conrad García, Marta Jou, Marcelo de Medeiros, Natalia Pérez, Juliana Sánchez.

LIGHTLESS AGES, proposta d'ESDiColor_LAB's per a Intercolor AW23-24.

Team: Laura Araujo, Núria Borrás, Pablo Córdoba, Maica Espada, Encarni Espejo, Conrad Garcia, Ivet Jardí, Christian Lázaro, Anna March, Juliana Pérez, Natalia Andrea Pérez, Ester Rodríguez, María Romero, Josep Rosell, Encarna Ruiz, Mikki Schindler, Elena Vicente. In collaboration with Marta Jou and Marcelo de Medeiros.

INBETWEEN SPACE, proposta d'ESDiColor_LAB per a Intercolor SS23.

Team: Laura Araujo, Irene Argelich, Diego Ayala, Olga Beltrán, Marta Capdevila, Pablo Córdoba, Conrad Garcia, Yuriria Hernández, Natalia Andrea Pérez, Ester Rodríguez, Encarna Ruiz, Julianna Sánchez.

EXAPTATION, proposta d'ESDiColor_LAB per a Intercolor AW22-23.

Team: Laura Araujo, Irene Argelich, Diego Ayala, Queralt Bataller, Olga Beltrán, Marta Capdevila, Conrad Garcia, Yuriria Hernández, Natalia Andrea Pérez, Raquel Jaroslavsky, Laia Muntal, Encarna Ruiz, Julianna Sánchez.

PROSUMER, proposta d'ESDiColor_LAB per a Intercolor AW21-22.

Team: Alice Albieri, Laura Araujo, Irene Argelich, Queralt Bataller, Olga Beltrán, Marta Pujals, Conrad Garcia, Pablo Córdoba, Eileen Pagès, Arnau Raga, Encarna Ruiz, Emma Soler.

COHESIVE METROPOLIS, proposta d'ESDiColor_LAB per a Intercolor SS21.

Team: Alba Aranda, Irene Argelich, Anna Armentano, Genís Cañellas, Silvia Garcia, Alba Molina, Martín Morante, Encarna Ruiz, Paula Vicent.

Com treballem?


El nostre equip de treball està constituït per docents i investigadors de l'Àrea d'Experimentació i Aplicació en Moda de l'ESDi, els quals, juntament amb alumnes residents, parteixen d'un anàlisi d'allò sociològic-semàntic a partir del qual identifiquen canvis en estils de vida i en tendències presents en l'imaginari sociocultural, que són traduïdes al llenguatge del color.

El resultat final són cartes que reflecteixen els colors, les textures i els materials de temporades futures, cadascuna d'elles remetent a diferents perspectives al voltant d'un concepte clau. Aquestes cartes cromàtiques, presentades després en els congressos d'Intercolor, són discutides i analitzades entre les diferents organitzacions participants, les quals configuren una única carta en comú que, després, arribarà a les fires del sector tèxtil.


"El fet de tenir alumnes residents de diferents disciplines, no només de moda, aporta al projecte una visió molt rica i jove que els membres d'Intercolor interpreten molt positivament, ja que fuig, una mica, de la visió estrictament centrada en la moda que aportan la resta de països".

Dra. Encarna Ruiz, directora de The Create Lab.

ESDiColor_LAB als mitjans