fbpx
 

ESDiColor_LAB

Què fem?

Alguna vegada t’has preguntat com s’instal·len els colors de moda? Per què la col·lecció d’un dissenyador determinat pot recórrer a una paleta similar a la d’un altre artista completament diferent? Darrere de cada peça o producte de disseny, les tendències de color són part important del procés creatiu dels dissenyadors, al oferir-los una pinzellada dels gustos i les necessitats del públic amb una mirada cap al futur.

 

No obstant això, qui és el responsable de determinar aquestes tendències cromàtiques? Com a institució que busca promoure la investigació en disseny, l’ESDi va crear un laboratori d’investigació dedicat a la definició de tendències de color futures que s’apliquen en diferents àmbits del disseny.

 

De forma bianual, aquesta entitat, ESDiColor_LAB, té la possibilitat de compartir les seves propostes cromàtiques en un marc global gràcies a la seva participació al Congrés Internacional Intercolor, una plataforma d’investigació que es dedica a dissenyar les cartes de colors de referència per a la indústria tèxtil, de la moda i del disseny de producte.

 

Com a part dels 15 membres, ESDiColor_LAB, és l’únic representant de l’Estat Espanyol que forma part de les instàncies de definició de tendències i, al mateix temps, destaca per ser la única organització provinent del món acadèmic. Complementant la perspectiva de les altres empreses i associacions de països europeus, asiàtics i americans que constitueixen l’equip de treball, ESDiColor_LAB realitza una aportació conceptual que parteix de la sociologia. “El fet de tenir alumnes residents de diferents disciplines, no només de moda, també aporta al projecte una visió molt rica i jove que els membres de Intercolor interpreten com a molt positiva, ja que fuig, una mica, de la visió estrictament centrada en la moda que aporten la resta de països”, especifica la Dra. Encarna Ruiz, directora de l’ESDiColor_LAB

Meeting Intercolor a ESDi

Intercolor Spain A/W 19/20

Com a part dels 15 membres, ESDiColor_LAB, és l’únic representant de l’Estat Espanyol que forma part de les instàncies de definició de tendències i, al mateix temps, destaca per ser la única organització provinent del món acadèmic. Complementant la perspectiva de les altres empreses i associacions de països europeus, asiàtics i americans que constitueixen l’equip de treball, ESDiColor_LAB realitza una aportació conceptual que parteix de la sociologia.

“El fet de tenir alumnes residents de diferents disciplines, no només de moda, també aporta al projecte una visió molt rica i jove que els membres de Intercolor interpreten com a molt positiva, ja que fuig, una mica, de la visió estrictament centrada en la moda que aporten la resta de països”.

Dra. Encarna Ruiz, directora de l’ESDiColor_LAB.

Com treballem?

El nostre equip de treball està constituït per docents i investigadors de l’àrea de l’Experimentació i l’Aplicació en Moda de l’ESDi, els quals, juntament amb alumnes residents, parteixen d’una anàlisi d’allò sociològic-semàntic a partir del qual identifiquen canvis en estils de vida i en tendències presents en l’imaginari sociocultural, que són traduïdes al llenguatge del color.

 

El resultat final són cartes que reflecteixen els colors, les textures i els materials de temporades futures, cada una d’elles remetent a diferents perspectives en torn a un concepte clau. Aquestes cartes cromàtiques, presentades després als congressos d’Intercolor, són discutides i analitzades entre les diferents organitzacions participants, les quals configuren una única carta en comú que, després, arribarà a les fires del sector tèxtil.

X