Projectes amb empreses

Com a forma de potenciar la captació de talent des de les empreses i d'impulsar la posada en pràctica dels coneixements dels i les alumnes, ESDi manté convenis i acords de col·laboració amb empreses i entitats que aposten pel disseny com a motor d'innovació social. Juntament amb elles, hem desenvolupat projectes de diversa índole, tant els i les estudiants a l'aula com des de les Àrees d'Experimentació i Aplicació del Disseny. Et presentem alguns dels més rellevants.

IRI

El robot IVO és un projecte d'investigació de l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial IRI de la UPC, Universitat Politècnica de Catalunya. El disseny i caracterització d'aquest robot d'ajuda ciutadana en espais públics o exteriors ha estat desenvolupat per un equip multidisciplinari de professors, estudiants i investigadors de l'ESDi.

Hospital Parc Taulí

El conveni de col·laboració amb l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell ha permès desenvolupar projectes tan interessants como el redisseny d'interiors de la planta pediàtrica de l'hospital, o el disseny d'un dispensador de pastilles 100% reciclable, per evitar els gots de plàstic d'un sol ús amb els quals es donen els medicaments als pacients.

Txell Miras

L'Àrea d'Experimentació i Aplicació del Disseny de Producte i Interiors va col·laborar amb la firma de moda Txell Miras i Alexis Ferrer Creative Hair per dur a terme la impressió 3D dels accessoris per a la desfilada de la marca a la 080 Barcelona Fashion.

Reverse

Reverse és un projecte de transformació social sobre la iconografia del col·lectiu de la diversitat funcional mitjançant el disseny de cadires de rodes. El seu objetiu principal és crear una cadira Reverse amb perspectiva de gènere, actualitzada amb les tendències de moda i aconseguint objetius comercials accesibles que tinguin un impacte en les vides del col·lectiu de la diversitat funcional.

L'ESDi s'ha involucrat en aquest projecte activista i d'impacte social mitjançant la realització de diverses propostes amb els i les alumnes del Grau en Disseny. D'una banda, des de l'assignatura Intensificació Departamental de la menció de Producte van crear nous dissenys de cadires de rodes, amb una col·lecció d'accessoris que s'adaptin a la cadira de rodes. D'una altra banda, els i les alumnes de l'assignatura Projectes III de la menció en Audiovisual van crear un video per a la campanya de crowdfunding de Reverse.

Harley Davidson

La col·laboració amb la firma Harley-Davidson va promoure la constitució d'un equip multidisciplinari d'alumnes de diferents itineraris del Grau en Disseny que van treballar en el redisseny i la personalització de peces de roba de la firma, a ser exposades en un showroom per a compradors de complements de Harley-Davidson.

Acer

El conveni de col·laboració amb l'empresa Acer ha permès als i les alumnes i professors de l'ESDi disposar dels dispositius ConceptD d'Acer per a la realització de diversos projectes desenvolupats amb els programaris Rhino i Grasshopper.

Selecció Espanyola Natació Sincronitzada

Un equip d'alumnes residents del Grau en Disseny en l'especialitat de Moda, entre els quals figurava Ona Carbonell, juntament amb altres membres i professors de l'AEAD Moda de l'ESDi, van dissenyar els banyadors de la Selecció Espanyola de Natació Sincronitzada per a diversos Mundials i JJOO.

Contacta'ns

Si ets una empresa i vols col·laborar amb l'ESDi per a la realització de projectes a l'aula, de transferència de coneixements o d'investigació aplicada, no ho dubtis i posa't en contacte amb nosaltres.

Estarem encantats d'escoltar la teva proposta!

comunicacion@esdi.edu.es

X