Doble titulació Grau en Disseny +

Bachelor en Smart Design

Disseny + Tecnologia + Innovació

El Bachelor en Smart Design atén les necessitats de formació des dels encreuaments entre disseny, tecnologia, art i ciència com a marc teòric per a estimular la creativitat, la innovació i la sostenibilitat.

És imprescindible com a dissenyador dominar entorns multidisciplinaris que potenciïn una mirada innovadora per al desenvolupament de projectes en els quals l'esfera física i digital es fusionen.

L'objectiu principal dels estudis en Smart Design és aplicar els nous paradigmes 2.0 al procés de disseny, on l'estàtic passa al dinàmic i l'unidireccional al bidireccional, gràcies al maneig i ús creatiu de nous models tecnològics.

Presentació

⟶ Davant l'imminent canvi de la indústria on les esferes del físic i el digital es fusionen, és vital unir disseny i tecnologia per a aconseguir solucions de disseny innovadores i competitives. El disseny i la tecnologia són complements indispensables per a crear béns, productes i serveis més útils, eficients i personalitzables tant per als usuaris com per als entorns, així com també respectuosos amb el medi ambient.

⟶ El Bachelor en Smart Design aplica nous paradigmes i metodologies utilitzades actualment per al disseny i desenvolupament de projectes, des de l'aplicació de tècniques de recerca per a entendre les possibilitats de la fusió entre el món físic i digital fins al disseny i prototipat electrònic.

© Projecte "Demolished" d'Aina Périz i Jairo Mirete

Dades clau

Títulació
Doble titulació Grau en Disseny (títol oficial) + Bachelor en Smart Design (títol propi ESDi).

Durada
4 anys acadèmics.

Crèdits
46 ECTS (repartits en 4 anys conjuntament amb els 240 ECTS del Grau en Disseny).

Modalitat
Presencial. ESDi Campus Sabadell (C/ Marquès de Comillas, 81-83, 08202 Sabadell).
Preu per curs (doble titulació amb Grau Oficial en Disseny)
8.616€ Grau Oficial en Disseny + Bachelor in Smart Design / 9.966€ Undergraduate Degree in Design + Bachelor in Smart Design. Consulta el nostre programa de beques i ajuts.

Període lectiu
Octubre a juny.

Idioma
Anglès.

Plan
d'estudis

Estructura

El nombre total de crèdits de la doble titulació en Grau en Disseny + Bachelor en Smart Design és de 286 ECTS, a cursar en 4 anys acadèmics. Es plantegen 240 ECTS del Grau en Disseny (60 per curs) + 46 ECTS del Bachelor en Smart Design (entre 10 i 14 per curs).

1er curs

Materials Innovation.

Aquesta assignatura presenta una visió general de la innovació existent en matèria de materials aplicable a les diferents disciplines del disseny: producte, interiors, gràfic, audiovisual i moda. Els alumnes realitzaran una recerca aplicada per a dissenyar els seus propis projectes centrats en l'ús innovador, sostenible i creatiu dels materials i la seva elaboració.

Crèdits: 4 ECTS.

Smart Objects & Digital Fabrication.

L'objectiu d'aquest curs és despertar la curiositat per la incorporació de les noves tecnologies en el procés de disseny, atès que els vincles entre la informació i el món material són cada vegada més forts. La informació és ara una part clau de les propostes de productes i els límits entre els materials utilitzats per a dissenyar productes són cada vegada més difusos.

Crèdits: 6 ECTS.

2n curs

Fundamentals of Digital Culture.

L'assignatura ofereix un estudi crític d'alguns dels factors que influeixen en el disseny, l'art i la tecnologia. Els temes triats cobreixen qüestions clau que afecten la cultura digital.

Crèdits: 4 ECTS.

Digital Creation.

El fil conductor és l'ús i maneig de la informació digital des del punt de vista del dissenyador. L'assignatura mostra l'abast creatiu que ofereixen les noves tecnologies de la comunicació i com es poden explotar les relacions entre els components de la maquinària i la programació amb finalitats de disseny, així com el seu abast per a la interacció humana.

Crèdits: 4 ECTS.

3D Animation and Holography.

Introducció a l'animació 3D i l'holografia. Estudiarem la ciència bàsica darrere de l'holografia i aprendrem diverses tècniques del que comunament es diuen hologrames, però que en realitat són il·lusions òptiques.

Crèdits: 4 ECTS.

3r curs

Dynamic Data Programming.

Aquest curs examina diversos llenguatges de programació aplicats al disseny d'aplicacions interactives i webs, explorant les seves característiques tècniques clau i el seu abast en el camp del disseny. El curs també aprofundeix en la documentació en línia dels projectes i en la creació de portfolios mitjançant l'intercanvi de recursos.

Crèdits: 6 ECTS.

Creative Interaction.

L'alumne s'endinsarà en temes com la codificació per a gràfics i sons interactius, interfícies, gestió i visualització de dades, comunicacions digitals i IoT. Una sèrie de continguts que potenciaran les capacitats dels projectes de l'alumne en la interacció entre humans i dispositius, així com entre els propis dispositius i amb la xarxa. Mitjançant la visualització i interactuant amb l'entorn virtual, els estudiants permetran que els seus projectes funcionin no sols per si mateixos, sinó també fos del dispositiu físic.

Crèdits: 6 ECTS.

4t curs

Research & Smart Projects.

Pretén capacitar als estudiants per a preveure, dissenyar i crear prototips de les seves idees, posant en pràctica els coneixements i motivacions adquirits durant el Bachelor. Utilitzaran les seves habilitats en disseny computacional, fabricació digital, maquinari, programari, creació de prototips electrònics i codificació, i aprofundiran en aquests camps per a realitzar un projecte final de Smart Design.

Crèdits: 6 ECTS.

Smart Design.

Aquest curs adopta un enfocament crític i pràctic dels objectes de disseny intel·ligents, amb especial atenció a les interfícies conversacionals i la Intel·ligència Artificial. El curs aprofundeix en els tipus de IA existents en les diferents àrees del disseny: des de les IAs dels compradors personals fins a les solucions domòtiques, llançant llum sobre la seva base tècnica i el seu abast en el camp del disseny. El curs també planteja exercicis pràctics que inclouen la programació d'un chatbot.

Crèdits: 6 ECTS.

Sortides
professionals

⟶ Research i management d'equips de disseny intel·ligent.
⟶ Consultoria d'equips d'innovació.
⟶ Empreses i projectes que desenvolupen noves formes d'interacció generativa.
⟶ Empreses que gestionen xarxes socials i màrqueting digital.
⟶ Art Direction.
⟶ Creative direction.
⟶ Developer de projectes interactius responsive.
⟶ Visual artist per a esdeveniments i espais temàtics.
⟶ Líder d'equips creatius en estudis de disseny.
⟶ Disseny de productes, espais i serveis smart: electrodomèstics, wearables, mobiliari urbà, mobilitat, etc.
⟶ Disseny de serveis digitals.
⟶ Management de projectos híbrids.
⟶ Interacció.
⟶ Desenvolupament de sistemes d'informació.
⟶ Innovation consultant.
⟶ Researcher en l'àrea d​'smart product development.

Equip
docent

Agustina Palazzo, smart design, postgrado diseño de calzado

Agustina Palazzo

Artista multidisciplinar i cultural manager. Coordinadora del Bachelor in Smart Design
Marcelo de Medeiros, diseñador de calzado, cuenca&co, postgrado diseño de calzado barcelona

Marce de Medeiros

Dissenyador de producte expert en nous materials
lara campos, material designer, bachelor smart design, barcelona

Lara Campos

Material designer & researcher

Joan Planas

Co-fundador de Domestic Data Streamers
silvia escursell, diseño gráfico, grado en diseño barcelona

Sílvia Escursell

Dissenyadora gràfica especialitzada en materials i packaging
ivan marino, smart design, artist & researcher, diseño ui/ux

Dr. Iván Marino

Artista i investigador audiovisual
Daniela Savalli, bachelor en smart design esdi

Daniella Savalli

Productora i realitzadora audiovisual

Beques i ajuts

⟶ Cap persona amb vocació i capacitat per al disseny ha de perdre l'oportunitat de formar-se per raons econòmiques. Per això, des de ESDi busquem facilitar la inserció de futurs estudiants, promoure l'excel·lència acadèmica i potenciar les trajectòries acadèmiques i professionals dels estudiants a través del nostre programa de beques i ajudes.

⟶ Si vols més informació sobre les nostres beques i ajudes específiques per a la doble titulació, envia'ns un correu a admissions@esdi.edu.es

Més informació

Si estàs interessat a cursar la doble titulació de Grau en Disseny + Bachelor en Smart Design, pots contactar amb nosaltres a través de l'email admissions@esdi.edu.es o via WhatsApp en el telèfon (+34) 606 237 428. T'informarem sobre el procés d'admissió, les nostres beques i ajudes disponibles i resoldrem tots els dubtes que tinguis.

Sol·licita
informació

  • Quieres recibir el catálogo?

     También puedes mandarnos un WhatsApp!
  • En nombre de FUNDACIÓ DISSENY TEXTIL (ESDi) propietaria del dominio web www.esdi.es y en virtud del que establece el Reglamento General de Protección de Datos (UE 1679/2016) le informamos que tratamos los datos que nos facilita en el presente formulario para poder hacer efectiva su solicitud de información. Los datos proporcionados se conservarán mientras se realiza el procesamiento de su solicitud y se le da respuesta. Usted tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los inexactos o solicitar su supresión cuando ya no sean necesarios. Para cualquier consulta relacionada con sus datos personales puede enviar un correo a: rgpd@esdi.edu.es.