fbpx

Bachelor d’Humanitats Digitals incorpora figures destacades de ciències socials, filosofia i tecnologia al seu consell

Bachelor d’Humanitats Digitals incorpora figures destacades de ciències socials, filosofia i tecnologia al seu consell

Les Humanitats són un punt de trobada de disciplines i formes d’analitzar la societat i la humanitat per comprendre-la. Davant d’una nova societat 4.0, amb noves necessitats i inquietuds, les Humanitats requereixen continuar explorant el seu caràcter multidisciplinari i, a més, integrar una intersecció que també inclogui la tecnologia i les ciències (STEAM: de las sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques).

 

Aquesta hibridació ha estat clau en la definició dels estudis ESDi d’Humanitats Digitals, que compten amb un nou Consell integrat per figures destacades de les ciències socials, la innovació, la filosofia, les lletres i la història, els qui s’encarregaran de la implementació i qualitat del programa. Així mateix, més de 30 experts de totes aquestes àrees de coneixement, així com empresaris, han col·laborat en l’estructuració d’aquests nous estudis i en el perfil de graduats en Humanitats que requereixen les empreses.

 

El Consell, presidit pel catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials Cristòfol Trepat, comptarà, a més, amb membres de la Fundació del Disseny Tèxtil de l’ESDi (FUNDIT): l’enginyer industrial i especialista en innovació i competitivitat Antoni Garrell, i l’empresari tèxtil i industrial Josep Bombardó.

 

El Director del Mobile World Congress i CEO del Mobile World Capital Barcelona, Carles Grau, també formarà part del Consell per assessorar sobre l’àrea de tecnologia, en tant que especialista en desenvolupament, impuls, innovació i transformació digital.

 

En l’àrea relacionada amb la Filosofia, el consell incorpora les figures de Francesc Torralba, catedràtic d’Ètica i escriptor de llibres de divulgació, i Joan Campàs, estudiós de l’hipertextualitat i de l’art digital.

 

Per assegurar la qualitat docent i com a experts en diverses àrees de les Ciències Socials, el Consell incorpora altres figures relacionades amb la Didàctica de les Ciències Socials: Joaquim Prats, Doctor en Història Moderna i Catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials, especialitzat en didàctica de la Història i avaluació de sistemes educatius; Joan Santacana, arqueòleg i Doctor en Pedagogia, orientat a la didàctica del patrimoni, ciutats educadores, museística i mobile-learning; Concha Fuentes, historiadora i Doctora en Didàctica de les Ciències Socials especialitzada en innovació educativa i formació continuada del professora; i Josué Molina, antropòleg i Doctor en Didàctica de les Ciències Socials, especialitzat en bioètica, interculturalitat, metodologia docent i de recerca.

 

Els membres del consell participaran en una sèrie de conferències, col·loquis, seminaris i cursos per als professors de secundària de tota Catalunya, per a facilitar el seu endinsament en temes com el futur professional dels nadius digitals, les estratègies educatives per a una ciutadania crítica al segle XXI i la necessitat d’estudiar les Humanitats en la contemporaneïtat. Les activitats no tindran cost i es realitzaran al llarg de juny i juliol tant al campus Sabadell de l’ESDi com a les seves aules d’extensió a Barcelona, a EATM Escola d’Arts i Tècniques de la Moda.X
X