fbpx

Anna Torralba, Martín Morante i Álvaro Azkue, premi a les millors col·leccions de moda

col·leccions de moda, anna torralba, moda, degree fashion show, alternative realities

Anna Torralba, Martín Morante i Álvaro Azkue, premi a les millors col·leccions de moda

La tradicional desfilada de presentació dels Projectes Finals del Grau en Disseny menció en Moda de l’Escola Superior de Disseny ESDi de Sabadell (Barcelona) es va transformar en un esdeveniment online amenitzat pel popular escriptor i guionista Bob Pop. Amb el títol ‘Alternative Realities’, durant l’acte es van projectar 3 fashion films realitzats amb les col·leccions finals dels Graduats en Disseny per ESDi i es van donar a conèixer els 3 premis a les millors col·leccions de moda.

El dijous passat 15 d’abril de 2021, ESDi va emetre Alternative Realities, un esdeveniment online en el que es van presentar 3 fashion films produïts a partir de les col·leccions finals dels últims Graduats en Disseny en l’especialitat de Moda per ESDi: Paula Abad, Irene Argelich, Álvaro Azkue, Laura Blaya, Cristina Bueno, Aina Cardoner, Alba Chaves, Miriam Feu, Cristina González, Tania Hernández, Martín Morante, Silvia Moyano, Xènia Oliver, Laura Prieto, Eva Rodoreda, Ana Roca, Anna Torralba i Meritxell Vancells.

Alternative Realities es va emetre via LIVE al canal de YouTube d’ESDi i està disponible al següent enllaç:
https://youtu.be/2oMrv5uE8XA. L’encarregat de presentar l’esdeveniment va ser el popular escriptor i guionista Bob Pop, que ja havia pogut gaudir de les col·leccions durant la gravació de la seva nova sèrie: “Vaig tenir el privilegi de comptar amb els dissenys de diverses alumnes i alumnes d’ESDi per a una escena de la meva sèrie MARICÓN PERDIDO i ara tinc la fortuna de poder presentar-los al món”, comenta Bob Pop.

Els 3 fashion films que es van projectar en Alternative Realities van comptar amb la direcció creativa d’Aleix Viadé, d’un costat, i Betiana Pavón, de l’altre. Els estilismes van a càrrec de l’estilista i professor d’ESDi Miquel Malaspina, mentre que de la perruqueria i make-up se n’han encarregat MarcelPel i Tutusaus.

A més de la presentació dels curts, durant l’esdeveniment es van entregar els premis a les 3 millors col·leccions de moda, que van ser per a “Atípic: una apología cualquiera” d’Anna Torralba, “La democratización del lujo” de Martín Morante“The Big Flash” d’Álvaro Azkue. El jurat que va otorgar els premis estava format pel
dissenyador de moda Josep Abril, la presidenta de MODA-FAD Núria Mora, Aida Molano de l’empresa tèxtil Gratacós,
Xavi Bombardó de l’empresa tèxtil Dobert, la directora de disseny de Mango Justicia Ruano, així com recruiters
de talent del grup Inditex. Els premis per als alumnes consisteixen en una selecció de teixits otorgada per les
empreses Dobert i Gratacós, i l’oportunitat de cursar un màster especialitzat en moda a ESDi-URL.

col·leccions de moda, anna torralba, moda, degree fashion show, alternative realities
col·leccions de moda, anna torralba, moda, degree fashion show, alternative realities
‘Atípic’ d’Anna Torralba, premi a la millor col·lecció final de moda d’ESDi. Fotografia: Tea Sirbiladze
martín morante, disseny de moda, anna torralba
colecciones de moda, anna torralba, moda, degree fashion show, alternative realities, álvaro azkue
Col·leccions ‘La Democratización del Lujo’ de Martín Morante i ‘The Big Flash’ d’Álvaro Azkue’, 2n i 3r premi millors col·leccions de moda

Així com explica la mateixa Anna Torralba en Alternative Realities: “el projecte Atípic: una apología cualquiera
alberga fer partícips en primera persona dos protagonistes integrats a la mateixa peça, com a resultat del constitutiu atípic i qualsevol que cada un de nosaltres posseeix. És a dir, el conjunt de les nostres aparences en una sola. La camiseria i la sastreria masculina constitueixen un factor clau per a aquesta col·lecció uniforme, rectilínia, absent de singularitat. D’altra banda, el component atípic és el protagonista de la manipulació i l’encarregat de tornar l’absència de la singularitat a través de peces desplegables o d’altres amagades als interiors aportant un colorit molt contrastant”, comenta Anna, que es va emportar el premi a la millor col·lecció final de moda de l’Escola Superior de Disseny ESDi.

Josep Abril, dissenyador de moda i membre del jurat, va voler destacar d’aquesta col·lecció “el seu discurs auster i
constructivista, tant de Bernarda Alba, amb detalls desconcertants que contrasten i converteixen en poètic una cosa
molt estricta”.

El guanyador del segon premi, Martín Morante, explicava així la seva col·lecció en Alternative Realities: “el projecte La Democratización del Lujo sorgeix de l’anàlisis del mercat prêt-à-porter premium que durant els últims anys ha deixat de costat el tradicional concepte del luxe amb propostes molt més atractives per als nous compradors del sector. Això transportat a la col·lecció es veu a través d’una identitat de marca molt contemporània i peces urbanes amb connotacions sofisticades”.

Sandra Blanch, recruiter de talent de Massimo Dutti i membre del jurat, va destacar que “la part de tricot està
molt ben confeccionada i es tracta d’una col·lecció molt completa”.

col·leccions de moda, anna torralba, moda, degree fashion show, alternative realities, álvaro azkue

Finalment, el guanyador del 3r premi Álvaro Azkue, va explicar en Alternative Realities el concepte del projecte: “la col·lecció parteix de la relació que uneix als homes amb les imatges i de com aquesta  relació s’ha anat teixint
al llarg de la història. Com s’està desenvolupant en l’actualitat i com crec jo que continuarà desenvolupant-se”.

Com a membre del jurat, Josep Abril va destacar “el contrast de superfícies, de trencar tots els angles, de construir la peça sobre la persona però no amb corbes, sinó amb rectes i diagonals. Aquest joc geomètric el trobo molt interessant, i a més amb un estampat a sobre que és un altre trencament”.

Enhorabona als tres guanyadors i als 18 graduats per la gran feina realitzada!



X