fbpx

Alumni ESDi Eneko Iturbe guanya a Bilbao com a millor dissenyador basc

Alumni ESDi Eneko Iturbe guanya a Bilbao com a millor dissenyador basc

Tradició i contemporaneïtat són les claus de la col·lecció “Terre”, de Eneko Iturbe, guanyador a Millor Dissenyador Basc en la més recent edició del Bilbao International Art&Fashion (BIAF).

 

Entre un grup de finalistes constituït per dissenyadors emergents de 12 nacionalitats, Iturbe va ser distingit amb un premi de 5.000 euros orientat a potenciar el disseny i la creativitat basca, i a posicionar als dissenyadors de la Comunitat Autònoma tant a nivell local com a internacional.

 

Seleccionada per un jurat presidit per Sara Sozzani Matino, redactora cap adjunta de Vogue Itàlia, la col·lecció de Iturbe es va inspirar en l’obra pictòrica de l’arquitecte i pintor Vaquer Palacios, i “convida a analitzar el dia a dia i la forma de vida de les persones que vivien als pobles humils de postguerra que retratava el pintor”.

 

Per materialitzar el concepte, el treball utilitza les llanes tradicionals de la sastreria clàssica, folres de raió amb tornasolats a dos colors, i dibuixos de jaguard, sedes de camisería i sidú per a detalls en les peces.X