fbpx

Alumnes de Gràfic dissenyen packagings per als torrons XOK

packaging, ESDI, gràfic, torrons XOK, diseño gráfico

Alumnes de Gràfic dissenyen packagings per als torrons XOK

Els alumnes de quart curs del Grau en Disseny menció en Gràfic han dissenyat dos embalatges per a XOK, la marca de torrons artesans dels reconeguts xefs David Gil i Joanna Artieda. Amb la finalitat de treballar amb un client real, el professor Lalo Quintana va proposar als seus alumnes de l’assignatura Packaging industrial que pensessin en un embalatge per als sabors Pi i Floc de neu.

Fruit d’un conveni de col·laboració amb l’empresa, el projecte va començar amb la presentació del briefing per part de Joanna Artieda, la qual  va explicar als alumnes de gràfic els valors de la seva gamma de productes. XOK són uns torrons totalment artesans, creatius, divertits i de sabors autèntics, realitzats amb productes naturals i d’alta qualitat.

Després de diverses setmanes treballant en el projecte i una vegada ja presentades les propostes, els alumnes van poder rebre el feedback de David Gil, que va estar a l’ESDi el passat 3 de desembre del 2018. El xef pastisser va poder veure les reproduccions dels embalatges i va insistir en la qualitat dels dissenys aplicats, que “perfectament podrien estar ja en el mercat”.

packaging, ESDI, turrones XOK, diseño gráfico

packaging, ESDI, turrones XOK, diseño gráficopackaging, ESDI, turrones XOK, diseño gráfico

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En el cas del torró de pi, era important que els alumnes tinguessin referents relacionats amb el Nadal, fent ús de colors i materials que evoquessin fusta, naturalesa i sostenibilitat. Sempre tenint en compte que es tracta de productes únics, exclusius i fets a mà, per a l’embalatge del torró de floc de neu els xefs van proposar als alumnes que recreessin d’alguna manera una bola nadalenca.

Us mostrem el resultat d’alguns dels treballs més destacats dels alumnes:

packaging, ESDI, turrones XOK, diseño gráfico

Projectes presentats per Carla Moreno i Albert Margalef

packaging, ESDI, turrones XOK, diseño gráfico

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

packaging, ESDI, turrones XOK, diseño gráfico

Projectos presentats per Gemma Carreras i Nuria Cobos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

packaging, ESDI, turrones XOK, diseño gráfico

Projectes presentats per Elisabet Tobias i Aitana Kugeler

packaging, ESDI, turrones XOK, diseño gráfico

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sobre els xefs

David Gil és el cap de creativitat en pastisseria de ElBarri, el grup de restaurants que dirigeix Albert Adrià al costat dels germans Iglesias a Barcelona. L’any 2015 va guanyar el Trofeu Lluís Santapau a Millor Xocolater d’Espanya i avui dia és un referent mundial a l’avantguarda culinària.

Joanna Artieda es una altra jove mestra pastissera que ja recopila més de 10 premis a la seva carrera, entre ells a la Millor Xef Sub 30 d’Espanya en 2016 i 2017. Actualment és professora a la prestigiosa escola de hostelería Hoffman de Barcelona.X