fbpx

Alba Alaminos

Skyline Flight School

Interiors

Projecte d’Alba Alaminos

El projecte neix amb el propòsit de dissenyar un centre d’activitats acadèmiques per a pilots en l’Aeroport de Sabadell, després d’analitzar les precarietats dels diferents espais d’ensenyament i convivència centrats en aquest col·lectiu. L’emplaçament triat per situar les instal·lacions és el conjunt de Ca Diviu, un símbol arquitectònic i històric a recuperar per a l’aeroport i la ciutat.

La intervenció del conjunt contempla rehabilitar la icònica Torre Gorinacom edifico social de l’escola, potenciar el seu jardí com a única àrea verda existent i revaloritzar l’edifici annexo com a espai dedicat a la formació.

Amb la modificació de l’edifici de l’escola s’han solucionat les problemàtiques estructurals existents, s’ha millorat la sostenibilitat i s’ha materialitzat la connexió entre naturalesa i arquitectura, gràcies a la construcció d’un volum vidriat sobre la façana principal. Aquest volum és l’encarregat de vincular l’exterior amb l’interior, amb la finalitat de fer fluir el cel i la arbolada existent al llarg de passadissos i sales.

D’aquesta forma, es concep l’àrea exterior com una prolongació natural de l’aula i una eina més per a l’ensenyament. Aquesta acció atén a la formalització del concepte, que pretén fomentar el benestar general a través de la humanització de l’espai d’ensenyament en l’entorn aeroportuari, donant rellevància al fet que la formació dels pilots no sigui únicament tècnica sinó també humana.

X